Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος 150 μονάδων για τον Dow Jones. Ενισχύεται το δολάριο. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Κέρδη 1,5% για τη μετοχή της Goldman Sachs.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου τριών μεγάλων τραπεζών ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% ή 150 μονάδες στις 18.252 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,8% στις 5.255 μονάδες, ενώ ο S&P κνείται 0,7% υψηλότερα στις 2.147 μονάδες. 

Η Citi ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στο 1,24 δολάριο ανά μετοχή και τα έσοδα στα 17,76 δισ. δολάρια.Οι αναλυτές ανέμεναν πως η Citi θα ανακοινώσει κέρδη 1,16 δολάριο ανά μετοχή.

Η επίδοση της Citi στις αγορές σταθερού εισοδήματος ήταν θετική, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούν άλμα 35% σε ετήσια βάση.

Νωρίτερα, η JP Morgan Chase είχε ανακοινώσει ότι τα καθαρά της έσοδα διαμορφώθηκαν στα 25,51 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό έτος. Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια, ή 1,58 δολάριο ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,39 δολαρίου ανά μετοχή και εσόδων 24 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε πτώση 2% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, στα 5,64 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν χαμηλότερα κέρδη, μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλοι της τράπεζας είχαν ανοίξει λογαριασμούς χωρίς τη γνώση των πελατών και τη διαμάχη που ακολούθησε με τις ρυθμιστικές αρχές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 87,9 μονάδες από 91,2 μονάδες το Σεπτέμβριο.Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2015.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 91,9 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% τον περασμένο μήνα, ανακάμπτοντας από τη μικρή πτώση του Αυγούστου, η οποία ήταν η πρώτη των τελευταίων πέντε μηνών.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, άνοδο 0,3% κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές παραγωγού. Εξαιρουμένων των κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,2% στα 50,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,38% στα 1.252 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το βρετανικό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,22 λίρα/δολάριο. 

Πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,78%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1,5% στα 170 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v