Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με το Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να επιχειρεί να κλείσει σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Νέα πτώση για το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Aλμα 5% για GM.

Μικρή άνοδος στη Wall με το Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να πλησιάζει και πάλι το φράγμα των 20.000 μονάδων και τον Nasdaq να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

O Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 19.945 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 5.562 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.278 μονάδες.

H εκλογική νίκη του κ. Τραμπ πυροδότησε ένα ράλι στις μετοχές, εν μέσω προσδοκιών ότι οι τακτικές που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα τονώσουν την ανάπτυξη. Ωστόσο, το ράλι έχει αρχίσει να μένει από δυνάμεις και οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνέντευξη Τύπου, για να εξακριβώσουν τις προτεραιότητες του κ. Τραμπ και τα οικονομικά του σχέδια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων ΝFIB εκτινάχτηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό 12 ετών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν άλμα 1% το Νοέμβριο, μετά από πτώση 0,1% τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2014. Το υπουργείο είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,9%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 51,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κινείται 0,13% χαμηλότερα, στα 1.183 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0577 ευρώ/δολάριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,377%.

Στο ταμπλό, απώλειες 1,3% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τις υψηλότερες στον Dow Jones.

Άλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της General Motors, μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι βλέπει υψηλότερα κέρδη για το 2017.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v