Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall με το Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν να αρχίσει η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου. Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq. Υποχωρεί 2% το αργό. Κέρδη για τον χρυσό. Σε υψηλό έτους η Apple.

Mεικτά πρόσημα στη Wall με το Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον τεχνολογικό δείκτη να επιτυγχάνει νέο ρεκόρ καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,27% στις 19.906 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 5.528 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,26% στις 2.271 μονάδες.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι εισηγμένες θα αρχίσουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τις τράπεζες JP Morgan και Bank of America να ξεχωρίζουν. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο Έρικ Ρόζενγκρεν υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε σταδιακή ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, μετά την αύξηση του επιτοκίου τον Δεκέμβριο. «Χωρίς περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις στα επιτόκια, θα ανησυχούσε κανείς ότι το ποσοστό της ανεργίας θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από το μακροπρόθεσμο βιώσιμο επίπεδο, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να ξεπεράσει τον στόχο του 2%», ανέφερε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,93% στα 52,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.180 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0539 ευρώ/δολάριο.

Απώλειες 1% καταγράφει το βρετανικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, σε χαμηλό δέκα εβδομάδων, μετά από δηλώσεις της Τερέζα Μέι που ερμηνεύτηκαν ως ένδειξη ότι η Βρετανία οδεύει σε «hard Brexit». 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,37%.

Στο ταμπλό, πτώση 1,1% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs.

Η Apple σημειώνει άνοδο 1%, σκαρφαλώνοντας στο νέο υψηλό έτους των 119,3 δολαρίων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v