Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον Τραμπ

Σε ανοδική τροχιά παραμένει ο Dow Jones ενώ υποχωρούν οι S&P και Nasdaq μετά τη συνέντευξη τύπου του Ντόναλντ Τραμπ. Γύρισε πτωτικά το δολάριο. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον Τραμπ

Διχασμένοι εμφανίζονται οι επενδυτές μετά την συνέντευξη τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός, ενώπροειδοποίησε πως μόλις αναλάβει καθήκοντα θα επιβάλλει ένα μεγάλο διασυνοριακό φόρο στις εταιρείες που αποχωρούν από τις ΗΠΑ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 19.892 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,19% στις 5.540 μονάδες, και ο S&P 500 κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 2.267 μονάδες.

Η Wall Street πραγματοποίησε εντυπωσιακό ράλι μετά τη νίκη του κ. Τραμπ στις αρχές Νοεμβρίου, με τους δείκτες να σπάνε κατ’ εξακολούθηση τα ρεκόρ. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες το ράλι εμφανίζει σημάδια κάμψης. Αν ο νεοκλεγείς πρόεδρος προσπαθήσει να προσγειώσει τις προσδοκίες των επενδυτών, ή δεν καταφέρει να τους καθησυχάσει σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες για αυτόν, ενδέχεται να υπάρξει έντονη μεταβλητότητα.

«Αν η συνέντευξη Τύπου δεν δώσει μια κατεύθυνση στις αγορές, τότε η προσαρμογή αυτή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την ορκωμοσία του κ. Τραμπ την επόμενη Παρασκευή», σύμφωνα με αναλυτή που επικαλείται το Marketwatch.

Στα εμπορεύματα, νέα άνοδο σημειώνει ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα 1.188 δολάρια ανά ουγγιά. Το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 3%, στα 52,42 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριουποχωρεί έναντι του ευρώ αν και νωρίτερα ενισχυόταν έως το 1,0454. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0596 ευρώ/δολάριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο 2,36%.

Στο ταμπλό, μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρείων, μετά τη δήλωση του κ. Τραμπ ότι θα κάνει την φαρμακευτική βιομηχανία να επιστρέψει πίσω στις ΗΠΑ. 

Η μετοχή της Pfizer σημειώνει πτώση 2,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v