Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, διευρύνοντας τις αρχικά οριακές απώλειες. Πτώση 100 μονάδων για Dow. Υποχωρούν τα treasuries. Πτώση 1% για τον χρυσό. Ανακάμπτει το αργό. Ράλι 6% για τη Netflix.

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 100 μονάδες και τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 0,5%. 

Ο βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 0,6% στις 19.687 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 5.528 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,57% στις 2.258 μονάδες. 

Ο διοικητής της ΕΚΤ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δομικός πληθωρισμός ακολουθεί μια πειστική ανοδική πορεία, λέγοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές. Ο κ. Ντράγκι απέδωσε την πρόσφατη άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αύξηση στις τιμές της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη των μισθών και άλλοι δείκτες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα και ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να τροποποιηθεί αν αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 234.000 από 249.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Άνοδο 11,3% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών τον Δεκέμβριο, μετά από βουτιά 16,5% τον Νοέμβριο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,88% στα 51,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 1,05% στα 1.199 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σκαρφαλώνοντας στο 2,45%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις Ντράγκι. To ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0605.

Στο ταμπλό, ράλι 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Netflix. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της Tesla. Η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής σε «overweight» από «equalweight».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v