Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη συνεδρίαση απωλειών για τον Dow Jones

Το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το Νοέμβριο σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης. Στο επίκεντρο η ορκωμοσία Τραμπ. «Άλμα» 4% για τη μετοχή της Netflix. Άνοδος για το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο.

Πέμπτη συνεδρίαση απωλειών για τον Dow Jones

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street εν αναμονή της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αναμένει από τον Τραμπ να τηρήσει τις πολιτικές του δεσμεύσεις για αύξηση των κρατικών δαπανών και μείωση της φορολογίας.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μεταξύ άλλων προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποφύγει νομισματικό πόλεμο. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις θέσεις του έναντι των γερμανικών επικρίσεων (για υπερβολικά χαμηλά επιτόκια) σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη του συνόλου της ευρωζώνης είναι προς το συμφέρον όλων και ότι τα πραγματικά επιτόκια θα ανέβουν, καθώς θα ενισχύεται η ανάκαμψη.

Από πλευράς macro, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 234.000 από 249.000 προηγουμένως.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Netflix (+4%) καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 66,7 εκατ. δολ. ή 15 σεντς ανά μετοχή έναντι 43,2 εκατ. ή 10 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 13 σεντς.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 19.732 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,36% στις 2.263 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,28% στις 5.540 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+0,7%) και UnitedHealth (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-2%) και Merck & Co (-1,4%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα στο 1,0657 από 1,0630 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.201 δολ./oz.

Στον αντίποδα, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 51,37 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v