Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mένει από καύσιμα το ράλι στη Wall υπό το βάρος του αργού

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσε ενεργειακών πιέσεων. Άλμα πάνω από 2% για τον χρυσό. Μικρή πτώση για το δολάριο. Στο 2,52% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες να δυσκολεύονται να επεκτείνουν το χθεσινό ράλι που πυροδότησε η ανακοίνωση της Fed.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 20.902 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,1% στις 5.893 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 2.379 μονάδες. 

Ο μετοχές της υγείας και της ενέργειας καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τους 11 τομείς του S&P 500, με τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές να αποτελούν το μόνο «φωτεινό» σημείο.

Η Fed αύξησε χθες τα επιτόκια, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι εμπιστεύεται τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα γίνει σταδιακά.

«Φαίνεται πως η τιμή του αργού ασκεί πίεση ξανά στον ενεργειακό τομέα» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch. «Αν η τιμή του αργού υποχωρήσει στα 40 δολάρια το βαρέλι, οι μετοχές μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, όχι μόνο για την επίπτωση στον ενεργειακό τομέα, αλλά και για την επίπτωση στον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 2.000 στις 241.000 την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαρτίου.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι νέες αιτήσεις είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1973.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 300.000 για 106 διαδοχικές εβδομάδες. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,2% στα 48,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 2,5% υψηλότερα στα 1.230 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, μετά τη χθεσινή βουτιά που πυροδότησε η αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Στα ομόλογα, η απόδοση το αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,52%. Την Τετάρτη πραγματοποίησε «βουτιά» εννέα μονάδων βάσης, στο 2,47%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί άλμα 8%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 14% καταγράφει η μετοχή της GoPro. H εταιρεία που κατασκευάζει την γνωστή κάμερα ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ προέβλεψε κέρδη για το 2017. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v