Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να πλησιάζει τις 21.000 μονάδες. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οριακές κινήσεις για το αργό και τον χρυσό.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τον Φεβρουάριο η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν.

O Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 20.904 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,29% στις 2.371 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 235.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν 190.000 νέες θέσεις εργασίας. Τον Ιανουάριο είχαν δημιουργηθεί 238.000 θέσεις εργασίας και τον Δεκέμβριο 155.000.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 4,7% από 4,8% τον Ιανουάριο.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ενισχύθηκε οριακά στο 63% από 62,9% προηγουμένως. Ωστόσο, πολύ περιορισμένα ήταν τα κέρδη στο μέτωπο των μισθών. Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση το ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 2,8%.

Τα στοιχεία για την απασχόληση επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις πως η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδες.

«Η εβδομάδα αυτή καθορίστηκε από ένα sell-off στα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως, ενόψει της σημερινής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας», αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της TopTradr. «Aυτό, ειδικά τις τελευταίες ώρες, οδήγησε στην επιστροφή των επενδυτών στις μετοχές, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυξημένη μεταβλητότητα», σημειώνει.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,75% στα 49,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,04% στα 1.202 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0632 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών. Ο τραπεζικός τομέας τείνει να ωφελείται από ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v