Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» τις τράπεζες

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για το αργό. Υποχωρεί 3% η μετοχή της Goldman Sachs.

Μεγάλη πτώση καταγράφει η αμερικάνικη αγορά, οδεύοντας στη χειρότερο κλείσιμο του 2017, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να δέχονται ισχυρές πιέσεις από την πτώση των αποδόσεων των treasuries.

O Dow Jones υποχωρεί 0,85% στις 20.726 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,3% στις 5.824 μονάδες, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που έπιασε στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ο S&P 500 κινείται 0,93% χαμηλότερα, στις 2.351 μονάδες. Ο δείκτης βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, χαμηλότερα κατά 1,2% σε σχέση με το ρεκόρ που σημείωσε την 1η Μαρτίου.

Αναλυτές αποδίδουν τη βουτιά των μετοχών στις ανησυχίες πως οι φιλο-αναπτυξιακές πολιτικές που έχει υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα αργήσουν να περάσουν από το Κογκρέσο.  

«Πιστεύω ότι οι επενδυτές αρχίζουν κάπως να υποβαθμίζουν τις πιθανότητες άμεσες εφαρμογής των πολιτικών Τραμπ και ο ενθουσιασμός έχει αρχίσει να υποχωρεί καθώς πολλές από τις πολιτικές του δεν πέρασαν τη νομοθετική διαδικασία» δήλωσε στο Marketwatch ο CIO της BMO Private Bank. «Οι επενδυτές δεν ρίχνουν την πετσέτα στο πάτωμα, αλλά αρχίζουν να επαναπροσδιορίζουν τις προσδοκίες τους» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 3,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016, στα 112,4 δισ. δολάρια ή στο 2,4% του ΑΕΠ.

Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τα 129 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά. Το τρίτο τρίμηνο, το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 116 δισ. δολάρια ή στο 2,5% του ΑΕΠ.

Για το σύνολο του 2016 το έλλειμμα αυξήθηκε στα 481,2 δισ. δολάρια από 463 δισ. το προηγούμενο έτος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 47,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,01% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του γεν. Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,08 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βουτάει τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,43%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 3% στα 235 δολάρια. Απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan, στα 88 δολάρια. Βουτιά 4% σημειώνει η μετοχή της Bank of America. 

Νωρίτερα, η μετοχή της Apple σκαρφάλωσε στα 142,66 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v