Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά το sell-off

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες μετά τη χθεσινή «βουτιά». Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,39% η απόδοση του 10ετούς.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη χθεσινή «βουτιά» που πυροδότησε οι ανησυχίες για το αν η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 20.634 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,19% στις 5.805 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 2.342 μονάδες. 

Την Τρίτη ο S&P 500 υποχώρησε πάνω από 1%, για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Oι ενδείξεις πως ο κ. Τραμπ μπορεί να μην καταφέρει να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειάζονται για να περάσει από το Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την υγεία έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα για το αν η κυβέρνησή του μπορεί να προωθήσει φέτος πολιτικές όπως φοροαπαλλαγές, αύξηση των δαπανών σε υποδομές και απορρύθμιση της τραπεζικής αγοράς.

«Συνδυάστε αυτό με το άρθρο της Wall Street Journal, μιας δεξιόστροφης εφημερίδας, η οποία ισχυρίζεται ότι αν ο Τραμπ δεν δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για την αλήθεια, οι περισσότεροι Αμερικανοί μπορεί να καταλήξουν πως είναι ένας fake πρόεδρος» υποστηρίζει αναλυτής της Spreadex.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 3,7% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,48 εκατομμυρίων μονάδων.

Τον Ιανουάριο οι μεταπωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στο επίπεδο των 5,69 εκατομμυρίων, που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 10 ετών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι μεταπωλήσεις θα σημειώσουν πτώση 2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά, καταγράφοντας απώλειες 1,4% στα 47,5 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,18% στα 1.251 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης στο 2,39%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v