Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Πτώση μόλις επτά μονάδων σημείωσε ο Dow Jones ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq. «Βουτιά» 7% για τη μετοχή της Nike. Kέρδη για Apple (+1,2%) και Microsoft (+1,3%). Χαμηλότερα το πετρέλαιο. Πέμπτη άνοδος για τον χρυσό.

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων μετά τις ρευστοποιήσεις της Τρίτης.

To αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στον τεχνολογικό κλάδο με τις μετοχές των Apple και Microsoft να ενισχύονται 1,2% και 1,3% αντίστοιχα.

Αν και η σημερινή διάθεση στη Wall Street ήταν σταθεροποιητική, μερίδα αναλυτών επέλεξε να σχολιάσει εκ νέου στις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη.

Όπως αναφέρει με ειρωνική διάθεση αναλυτής της Convergex Group, «από τις αρχές του 2017, οι αμερικανικές μετοχές είχαν αποτιμηθεί για να αγγίξουν... την τελειότητα, ωστόσο η πτώση της Τρίτης ήταν μια απρόσμενη υπενθύμιση για το πόσο αδύναμη είναι η νομοθετική διαδικασία ακόμα και στις καλύτερες μέρες της».

«Αυτή είναι η αρχή για μια διόρθωση τουλάχιστον 5% ή και για κάτι ακόμα χειρότερο μακροπρόθεσμα», προέβλεψε ο αναλυτής Dennis Gartman. «Νομίζω ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό στην χθεσινή πτώση. Ας ελπίσουμε ότι η διόρθωση θα κινηθεί μεταξύ 5% με 7%», πρόσθεσε.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο υποχώρησαν από το υψηλό 10 ετών και συγκεκριμένα κατά 3,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,48 εκατ. κατοικιών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Nike ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,14 δισ. δολάρια από 950 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο η υποβάθμιση των προοπτικών πωλήσεων «βούλιαξε» 7% τη μετοχή της εταιρείας.

Στο μεταξύ, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου (WTI) μετά τη 10η διαδοχική εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,4% στα 48,04 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, το δολάριο ανέκαμψε- έστω και οριακά- από το χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του ευρώ. «Το δολάριο έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά και θα χρειαζόταν μια σειρά από τεχνικούς παράγοντες και νέα πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο για να κινηθεί περεταίρω χαμηλότερα», ανέφερε ο αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Shusuke Yamada. Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% στο 1,0803.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες μόλις 0,03% ή 7 μονάδων στις 20.661, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 2.348 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,48% στις 5.821 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.249 δολ./oz. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχασε τρεις μονάδες βάσης στο 2,39%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v