Intel και Citigroup ”βαραίνουν” τη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με την Intel να τίθεται στο στόχαστρο των πωλητών λόγω υποβάθμισης των προβλέψεων. Στο ”κόκκινο” και η Citi μετά από εκτίμηση για νέες διαγραφές 15 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο. Στο επίκεντρο και η ομιλία Bernanke για την αγορά κατοικίας. Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό κλάδο να τίθεται στο στόχαστρο των πωλητών μετά την υποβάθμιση προβλέψεων από την Intel.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε σταθεροποιητικά, ανακάμπτοντας από τις αρχικές πιέσεις, εν μέσω αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και της αδυναμίας του δολαρίου.

Το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του κίνηση πάνω από τα 100 δολάρια, ”αγγίζοντας” τα 103 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μια ημέρα πριν από τη σύσκεψη των μελών του OPEC.

Η αγορά επικεντρώνεται και στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη, Ben Bernanke, ο οποίος ζήτησε από τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να καταβάλλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσπάθειες και ”νέες ιδέες” με βασικό στόχο τον περιορισμό των κατασχέσεων κατοικιών.

Η πραγματική ανακούφιση για την αγορά ενυπόθηκων δανείων θα προέλθει μόνο εάν σταθεροποιηθεί αρχικά και στη συνέχεια ανακάμψει η αγορά κατοικίας, σημείωσε σχετικά.

Στην αγορά, η Intel δέχεται σημαντικές πιέσεις, οι οποίες διαχέονται στο σύνολο σχεδόν των τεχνολογικών τίτλων, μετά την μείωση του περιθωρίου κερδοφορίας της για το τρέχον τρίμηνο λόγω χαμηλότερων τιμών σε κάποια προϊόντα της σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.

Πιέσεις για τον τίτλο της Citigroup, καθώς η Merrill Lynch προχώρησε σε μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της τράπεζας, σημειώνοντας πως υπάρχει πιθανότητα διαγραφής 15 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο λόγω subprime και CDO’s.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.166 μονάδες με πτώση 0,76%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,66%, στις 2.243 μονάδες. Πτώση 0,58% για τον S&P 500, στις 1.323 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,97%, στις 5.761 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,97%, στις 4.696 μονάδες. Πτώση 1,20% για τον DAX 30, στις 6.609 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v