Wall: Συνέχισε ακάθεκτος ο Nasdaq

Σε επαφή με τα ιστορικά του υψηλά ο τεχνολογικός δείκτης, νέο ρεκόρ για την Apple. Τη συμφωνία στο Κογκρέσο που αποτρέπει κρίση στην κυβέρνηση Τραμπ χαιρέτισαν οι επενδυτές. Υποτονικές οι συναλλαγές, λόγω κλειστών αγορών. Πτωτικά χρυσός και πετρέλαιο.

Wall: Συνέχισε ακάθεκτος ο Nasdaq

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική αγορά με τη μετοχή της Apple σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σήμερα στο μπαράζ μακροοικνομικών ανακοινώσεων, την επικείμενη συνέλευση της Fed αλλά και τη συμφωνία στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης ως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Οι συναλλαγές κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, δεδομένου ότι οι αγορές παρέμειναν κλειστές στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως λόγω του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. 

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,1% στις 20.914 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 0,18% στις 2.388 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε σαφώς υψηλότερα, προς το ιστορικό υψηλό των 6.100 μονάδων, κλείνοντας τελικά με άνοδο 0,73% στις 6.091 μονάδες. 

Πιέσεις στο βιομηχανικό δείκτη άσκησε η πτώση της Boeing ενώ οι τίτλοι των Apple και Microsoft κατέγραψαν τα υψηλότερα κέρδη. Η Apple, η οποία «έπιασε» νέα ιστορικά υψηλά στα 147 δολάρια, ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη.  

Στη συνεδρίαση, καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος έπαιξε η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο το σαββατοκύριακο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Τραμπ ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση των αμυντικών δαπανών, μια προτεραιότητα για τους Ρεπουμπλικάνους. Επίσης, περιλαμβάνει 1,5 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων, αλλά αναφέρεται ότι τα κεφάλαια αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τείχους που έχει υποσχεθεί ο αμερικανός Πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι καταναλωτικές δαπάνες και τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ το Μάρτιο, περιορίζοντας την αρχική άνοδο στα futures. Παράλληλα, ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε στις ΗΠΑ το Μάρτιο μετά τα υψηλά πέντε ετών τον προηγούμενο μήνα, αντανακλώντας τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης και άλλων καταναλωτικών αγαθών. 

Το πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,1%, στα 48,77 δολάρια το βαρέλι, όπως και ο χρυσός που τιμάται στα 1.257 δολάρια την ουγγιά με πτώση 0,854%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v