Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το φορολογικό

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Κράτησε τις 6.000 μονάδες ο Nasdaq. Στο επίκεντρο η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ. "Άλμα" 7,9% για το Twitter.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το φορολογικό

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η φορολογική μεταρρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από 35% προηγουμένως.

«Είναι μια σπουδαία φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η παρουσίαση του φορολογικού δεν προκάλεσε ενθουσιασμό. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστούν», σχολίασε αναλυτής.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Pepsi (-0,7%). Ειδικότερα τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 94 σεντς και τα έσοδα στα 12,05 δισ. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 92 σεντς και έσοδα 11,98 δισ.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα τριμήνου γνωστοποίησε και το Twitter (+7,9%) καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 11 σεντς και τα έσοδα στα 548 εκατ. ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2 σεντς και έσοδα στα 517 εκατ.

Παράλληλα, μικτά ήταν τα αποτελέσματα της Procter & Gamble (-2,5%). Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 96 σεντς έναντι 94 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές και τα έσοδα μειώθηκαν στα 15,61 δισ. από 15,76 δισ. πέρυσι.

Αντίστοιχα, μικτά ήταν και τα αποτελέσματα της Boeing (-1%) καθώς μπορεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών στα 2,01 δολ. ωστόσο τα έσοδα απογοήτευσαν στα 21 δισ. έναντι 22,6 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την τρίτη εβδομαδιαία μείωση στην προσφορά αργού στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση του έτους. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,1% στα 49,62 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,1% στις 20.975 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση μόλις 0,05% στις 2.387 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 6.025 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (+1,4%) και United Technologies (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από Procter & Gamble, Boeing) κατέγραψαν οι τίτλοι των DuPont (-0,9%) και Apple (-0,7%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 5,5 μηνών έναντι του ευρώ. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,3% στο 1,0902 δολ. από 1,0927 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.264 δολ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» τρεις μονάδες βάσης στο 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v