Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ η Wall και μετά το φορολογικό σχέδιο Τραμπ

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq, διατηρώντας τα ήπια κέρδη μετά την ανακοίνωση της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ. Ράλι 11% για το Twitter. Βουτάει 25% η U.S. Steel. Ανοδικό γύρισμα για το αργό και τον χρυσό.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με τους Nasdaq και S&P 500 να συνεχίζουν σε επίπεδα ρεκόρ και μετά την ανακοίνωση του φορολογικού σχεδίου της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Dow Jones κινείται 0,08% υψηλότερα στις 21.013 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 2.389 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε στις 2.398 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο Nasdaq ενισχύεται 0,07%, στο νέο ρεκόρ των 6.025 μονάδων.

Όπως αποκάλυψαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί βαθιές περικοπές στη φορολόγηση φυσικών προσώπων και εταιρειών. 

Ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών μειώνεται στο 15% για τις εταιρείες, τις μικρές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα. O συντελεστής για τις εταιρείες βρίσκεται σήμερα στο 35%. Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, προτείνεται η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε τρεις από επτά, με τον ανώτατο συντελεστή να μειώνεται στο 35% από 39,6% και τους άλλους δύο συντελεστές να διαμορφώνονται στο 10% και στο 25%

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,12% στα 1.268 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις απώλειες μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αποθεμάτων και σημειώνει άνοδο 0,5% στα 49,8 δολάρια το βαρέλι. 

Στα ομόλογα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων, ενόψει της ανακοίνωσης της φορολογικής μεταρρύθμισης η οποία θα δώσει ώθηση στις μετοχές και θα περιορίσει τη ζήτηση για επενδυτικά καταφύγια.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου βρίσκεται στο 2,328% και του 2ετούς στο 1,286%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0892 δολαρίου/ευρώ. 

Στο ταμπλό, ράλι 11% σημειώνει η μετοχή του Twitter. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε αύξηση χρηστών μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Boυτιά 25% πραγματοποιεί η μετοχή της U.S. Steel, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, μετά την ανακοίνωση ζημιών για το πρώτο τρίμηνο. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v