Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτικές πιέσεις στη Wall Street- Boυτιά 3% για τη Disney

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 3,5% για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό.

Πολιτικές πιέσεις στη Wall Street- Boυτιά 3% για τη Disney

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Αμερικανού προέδρου να απολύσει τον επικεφαλής του FBI. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 20.923 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 6.118 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,05% στις 2.395 μονάδες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε αιφνίδια τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμι χθες, δηλώνοντας ότι ο Κόμι δεν είναι πια σε θέση να ηγηθεί της υπηρεσίας αποτελεσματικά.

Σε επιστολή του στον Κόμι, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αναφέρει: «Παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άλμα 0,5% τον προηγούμενο μήνα, μετά από μια αύξηση 0,1% τον Μάρτιο. Ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας αύξησης των τιμών εισαγωγών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά 0,2% τον Απρίλιο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 4,1%. Τον Φεβρουάριο είχαν εκτιναχτεί κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

Οι τιμές των εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,1% τον Μάρτιο. Οι τιμές εξαγωγών ενισχύθηκαν 3% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,5% υψηλότερα στα 47,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,61% στα 1.223 δολάρια ανά ουγγιά.

Η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα εγχώρια αποθέματα υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαϊου. Η πτώση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τα 1,8 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,088 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,37%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney υποχωρεί 3%, διαγράφοντας 20 μονάδες από τον Dow Jones. H μετοχή υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν χειρότερα των προβλέψεων των αναλυτών. 

Βουτιά 18% πραγματοποιεί η μετοχή της Yelp. H εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2017, ενώ δέχθηκε πλήγμα από τις αποχωρήσεις διαφημιζόμενων τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v