Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» το αργό

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, μετά την άνοδο σε νέα ρεκόρ. «Βουτιά» πάνω από 2% για το αργό, σε χαμηλό 2017. Ενισχύεται το δολάριο έναντι της λίρας. Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» το αργό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη χθεσινή άνοδο σε νέα ρεκόρ και ενώ το αργό πετρέλαιο δέχεται νέες πιέσεις. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 21.525 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% χαμηλότερα στις 6.230 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 2.448 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 2,5%, στα 116,8 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο οικονομικής ανάλυσης της κυβέρνησης, η αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών συνδέεται με το μεγαλύτερο έλλειμμα σε αγαθά όπως τα αυτοκίνητα και τα κινητά τηλέφωνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,26% στα 43,20 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο του 2017. Ο χρυσός κινείται 0,02% χαμηλότερα, στα 1.246 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακά κέρδη έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται 0,8% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1148 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,179%.

Στο ταμπλό, ράλι 2% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά την απόφαση δικαστηρίου που αθωώνει την εταιρεία για το θανάσιμο ατύχημα οδηγού με το Model S. 

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι μετοχές του ενεργειακού τομέα. Η μετοχή της Transocean βουτιά 4,9%, της Hess 5,7% και της Marathon Oil 4,2%.

To Energy Sector SPDR ETF υποχωρεί 2%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 8 Μαρτίου.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διέγραψαν τα ήπια κέρδη υπό την πίεση του «sell off» στο αργό. 

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,4%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v