Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed και τα macro

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για τον περιορισμό της νομισματικής τόνωσης από τη Fed. Πτώση 1,3% ο Nasdaq. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. «Βουτάει» 1,5% ο χρυσός. Aπώλειες 1,5% για την Google.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed και τα macro

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς η Fed φάνηκε αποφασισμένη να προχωρήσει στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής παρά τις αδύναμες μετρήσεις για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 21.281 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,3% στις 6.114 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,69% στις 2.421 μονάδες. 

Η αύξηση του επιτοκίου ήταν αναμενόμενη αλλά, σύμφωνα με αναλυτές, μη αναμενόμενο ήταν ότι η Fed έδειξε να υποβαθμίζει τη σημασία των αδύναμων μετρήσεων για τον πληθωρισμό.

Επιπλέον, οι επενδυτές περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο συρρίκνωσης του ισολογισμού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στις 237.000, την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουνίου.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, σκαρφάλωσε κατά 1.000 στο επίπεδο των 243.000. Τον Μάιο ο μηνιαίος μέσος όρος είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 44 ετών.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα. Είναι η δεύτερη πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες και η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2016.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο, υποχωρώντας κατά 0,4%. Ήταν η δεύτερη πτώση τους τελευταίους τέσσερις μήνες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,58% στα 44,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,61% στα 1.255 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά μετά τη χθεσινή βουτιά, σκαρφαλώνοντας στο 2,157%. 

Στο ταμπλό, οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα παραμένουν υπό πίεση. Η μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, υποχωρεί 1,73% στα 993 δολάρια. 

Η μετοχή της Apple διολισθαίνει κατά 1,2%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v