Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με τα macro στο επίκεντρο

Άνοδο καταγράφει η Wall Street, με τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και τις γεωπολιτικές ανησυχίες σε ρόλο-καταλύτη. Νέα πτώση σημειώνει το πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street με τα macro στο επίκεντρο

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση για την εβδομάδα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στα μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Σε ό,τι αφορά στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ (μη συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού τομέα) ανήλθαν στις 222.000 τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για 180.000 θέσεις.

Για τον ίδιο μήνα, η ανεργία κινήθηκε στο 4,4%, έναντι προβλέψεων για 4,3%. Παράλληλα οι μέσες ωριαίες αποδοχές των εργαζομένων αυξήθηκαν με ρυθμό 2,5% τον Ιούνιο.

Στο προσκήνιο παραμένει και οι προβληματισμός για τις γεωπολιτικές εντάσεις, ενώ τα βλέμματα στρέφονται και στο Αμβούργο, όπου διεξάγεται η διάσκεψη των G20. Aπόψε αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση των προέδρων Τραμπ και Πούτιν.

Στις εταιρικές ειδήσεις, πτώση καταγράφουν ενεργειακές εισηγμένες με αφορμή την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Με αρνητικό πρόσημο κινούνται Transocean, Apache, Nooble Energy.

Απώλειες σημειώνουν επίσης οι μετοχές των Qualcomm, Apple, Campbell Soup και Synchronoss Tech.

Eν τω μεταξύ απώλειες της τάξης του 1,5% σημειώνει η τιμή του αργού, διαμορφούμενη στα 44,7 δολάρια ανά βαρέλι. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός, με την τιμή του στα επίπεδα των 1.223 μονάδων.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να κινείται στη ζώνη του 1,14.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,41% στις 21.406 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,02% στις 6.151 μονάδες. Άνοδος 0,6% για τον S&P, που κινείται στις 2.424 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v