Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones- Πτώση για Nasdaq

Με μικτές διαθέσεις κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Σε επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones. Πιέσεις στον Nasdaq. Υποχωρούν πετρέλαιο και χρυσός. Κερδίζει έδαφος το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones- Πτώση για Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow Jones να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά ενώ ο Nasdaq γύρισε σε αρνητικό πρόσημο.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,87%, στις 21.535 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,55%, στις 2.436 μονάδες ενώ ο Νasdaq υποχωρεί 0,32% στις 6.120 μονάδες.

H σημερινή συνεδρίαση θα κλείσει νωρίτερα, ενώ αύριο Τρίτη το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εθνικής εορτής.

Λόγω του σημερινού μειωμένου ωραρίου αλλά και της αυριανής αργίας το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι περιορισμένο, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Σύμφωνα με τους ίδιους το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση θα μονοπωλήσουν τα μακροοικονομικά στοιχεία. Οι κατασκευαστικές δαπάνες το Μάιο παράμειναν αμετάβλητες, έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,3%.

Επιπλέον, ο δείκτης ISM μεταποίησης τον Ιούνιο εκτοξεύτηκε στις 57,8 μονάδες από 54,9 τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο στις 55,6 μονάδες. Η μέτρηση αυτή είναι η υψηλότερη από τα μέσα του 2014.

Στις εταιρικές ειδήσεις, κέρδη 1,6% σημειώνει η Tesla με αφορμή την ανακοίνωση του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,2%, στα 1.226 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση 1,35%, στα 46,5 δολάρια.

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να κινείται στα επίπεδα του 1,13.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v