Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για Dow Jones, S&P

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow Jones να πιάνει νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό. Πτώση για τον Nasdaq. Όγδοη μέρα ανόδου για το πετρέλαιο. Ανέκαμψε το δολάριο. Κλειστή η Wall Street την Τρίτη λόγω της «Ημέρας της Ανεξαρτησίας».

Κέρδη για Dow Jones, S&P

Νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό σημείωσε ο Dow Jones με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύθηκε 2,4%, της JP Morgan 2%, της Bank of America 1,7% και της Citigroup 2,1%.

Στον αντίποδα, για άλλη μια συνεδρίαση προβλημάτισε ο Nasdaq καθώς έκλεισε σε αρνητικό έδαφος.

«Ακόμα βλέπουμε να φεύγει χρήμα από την τεχνολογία και να πηγαίνει στις τράπεζες», σχολίασε ο CEO Marc Chaikin της Chaikin Analytics.

Ενδεικτικά, οι μετοχές των Microsoft και Intel υποχώρησαν 1,1% και 0,8%, αντίστοιχα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στηρίχθηκε σήμερα στα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, επισημαίνουν αναλυτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM μεταποίησης τον Ιούνιο εκτοξεύτηκε στις 57,8 μονάδες από 54,9 τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο στις 55,6 μονάδες. Η μέτρηση αυτή είναι η υψηλότερη από τα μέσα του 2014.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα κλείσει νωρίτερα, ενώ αύριο Τρίτη το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μείωση στις δραστηριότητες γεώτρησης την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Αυτή ήταν η πρώτη μείωση στις γεωτρήσεις από τον Ιανουάριο του 2017. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε για όγδοη διαδοχική μέρα και συγκεκριμένα κατά 1,6% στα 46,79 δολάρια ανά βαρέλι 

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,61% ή 130 μονάδων στις 21.479, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 2.429 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,49% στις 6.110 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο (πέρα από τις Goldman Sachs, JP Morgan) σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,9%) και Exxon Mobil (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από τις Microsoft, Intel) κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-0,6%) και Wal-Mart (-0,5%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε για δεύτερη μέρα από το χαμηλό 14 μηνών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 0,6% στο 1,1363 από 1,1427 την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στο τρίμηνο το αμερικανικό νόμισμα «βούλιαξε» 7,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,8% στα 1.1220 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε επτά μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,34%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v