Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street μετά τη Fed

Ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά. Στο προσκήνιο βρίσκονται οι γεωπολιτικές εντάσεις και τα πρακτικά της Fed. Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, στην πρώτη κανονική συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς για την τρέχουσα εβδομάδα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου αξιωματούχοι εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με τον χρόνο έναρξης συρρίκνωσης του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν σταθερά στραμμένη την προσοχή τους στην κορεατική χερσόνησο, μετά και τις νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρ. Τίλερσον καταδίκασε κατηγορηματικά τις ενέργειες της Β. Κορέας.

Παράλληλα ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχώρησαν σήμερα σε κοινές ασκήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν εκτόξευση πυραύλων.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Bristol-Myers μετά τις θετικές ενδείξεις από φαρμακευτικό σκεύασμά της.

Aπώλειες σημειώνουν οι μετοχές των Exxon Mobil, Chesapeake Energy και Τransocean, με αφορμή την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού. Σε πτωτικό έδαφος και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.
Κινητικότητα καταγράφεται επίσης για τις μετοχές των Microsoft, Apple, ebay, Mattel.

Eν τω μεταξύ το πετρέλαιο κυμαίνεται στα 46,5 δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 1,1%. H τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.220 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,20%. Μικρές απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με τη σχέση ανταλλαγής τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,13.

Ο Dow Jones καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%, στις 21.480 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,72% και κινείται στις 6.154 μονάδες. Κέρδη 0,2% για τον S&P στις 2.430 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v