Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Υποχωρεί το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν. Στο 2,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτάει 20% η Abercrombie & Fitch.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διστακτικές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,12% στις 21.389 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 6.163 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,02% στις 2.425 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες ενισχύθηκαν από 0,1% ως 0,3%, μετά το ράλι της Παρασκευής, που πυροδοτήθηκε από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Από την αρχή του χρόνου, έχουν σημειώσει κέρδη πάνω από 8%.

«Όλες οι συζητήσεις τώρα αφορούν τα κέρδη. Τα νομοσχέδια για την υγεία και τη φορολογία έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αγορά περνάει στον επόμενο καταλύτη και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι τα εταιρικά κέρδη» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Το βλέμμα των επενδυτών επικεντρώνεται και στις κινήσεις του αργού πετρελαίου και των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες την Παρασκευή έκλεισαν με άνοδο 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1393 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,68% χαμηλότερα στα 43,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,03% στα 1.209,5 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,38%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Abercrombie & Fitch βουτάει 20%. Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε το τέλος των συνομιλιών για πιθανή εξαγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v