Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Οι επενδυτές εστιάζουν στα κέρδη που θα ανακοινώσουν οι εισηγμένες. Κέρδη κατέγραψαν πετρέλαιο και χρυσός. Σε υψηλό δυο μηνών το δολάριο έναντι του γεν.

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώθηκαν στη Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς την τρέχουσα εβδομάδα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσουν, μεταξύ άλλων, οι JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo.

«Όλες οι συζητήσεις τώρα αφορούν τα κέρδη. Τα νομοσχέδια για την υγεία και τη φορολογία έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αγορά περνάει στον επόμενο καταλύτη και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι τα αποτελέσματα», εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Από το δείκτη Dow 30 κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Βoeing Caterpillar, Microsoft, Visa. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν Verizon, Procter & Gamble, Chevron, Intel.

Aπώλειες της τάξεως του 21% κατέγραψε η μετοχή της Abercrombie & Fitch, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις συνομιλίες για πιθανή εξαγορά της Best Buy.

Mικρά κέρδη για τη μετοχή της Tesla σήμερα, μετά την πτώση 13% που σημείωσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, οριακά κέρδη σημείωσαν ο χρυσός και το αργό πετρέλαιο. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,4% στα 44,4 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινήθηκε 0,4% υψηλότερα στα 46,88 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.213 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του γεν τη Δευτέρα, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται πιέσεις μετά την ανακοίνωση της BoJ για απεριόριστη αγορά ομολόγων και τα αδύναμα ιαπωνικά macro. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ιαπωνικό έφτασε στα 114,29 γεν το δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαϊου.

Αντίθετα το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία τους να κινείται στα επίπεδα του 1,14.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 21.408 μονάδες (-0,03%), ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,38%, στις 6.176 μονάδες. Ανοδος 0,09% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.427 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v