Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές ανησυχίες και τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους δείκτες να παρουσιάζουν νευρικότητα καθώς η πολιτική ειδησεογραφία «κάλυψε» απόψε την οικονομική.

Στο προσκήνιο βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Jr ο οποίος δημοσίευσε στο twitter email τα οποία αποκαλύπτουν τις συνομιλίες που είχε σχετικά με μια προσφορά για την αποκάλυψη πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αναφέρεται, σε ορισμένα email Ρώσος εισαγγελέας έχει προσφερθεί να δώσει – μέσω τρίτου προσώπου- στην καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ κάποια επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που θα ζημίωναν την Χίλαρι και τις σχέσεις της με τη Ρωσία και τα οποία «θα ήταν πολύ χρήσιμα στον πατέρα σου».

Με τη δημοσιοποίηση της είδησης οι μετοχές υποχώρησαν ωστόσο αργότερα ανέκτησαν το χαμένο έδαφος. Αναλυτές της αγοράς χαρακτηρίζουν εύλογες τις όποιες ανησυχίες για την πιθανότητα ξεσπάσματος ενός πολιτικού σκανδάλου σε σχέση με τον Αμερικανό Πρόεδρο και τη Ρωσία.

Οι αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι εισηγμένες. Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν τα μεγέθη β΄ τριμήνου οι JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo.

Στις εταιρικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Pepsico παρά το γεγονός ότι κατέγραψε αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων. Από τις μετοχές του Dow 30 απώλειες σημείωσαν Verizon, Nike, Pfizer,3M, American Express. Aντίθετα με κέρδη έκλεισαν Boeing, Exxon Mobil, Intel, Chevron.

Eν τω μεταξύ υψηλότερα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά τις μικρότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για την παραγωγή στις ΗΠΑ το 2018. Στήριξη στο «μαύρο χρυσό» προσέφεραν οι προσδοκίες για μια δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1,4% στα 45,04 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κινήθηκε 1,7% υψηλότερα στα 47,69 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός έκλεισε με κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από την πολιτική «αβεβαιότητα» στις ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, γύρισε σε αρνητικό έδαφος υποχωρώντας 0,31% στις 95,73 μονάδες.

Σε σχέση με το ευρώ, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,4% με τη σχέση ανταλλαγής στα επίπεδα του 1,14.

O Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 21.409 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος. Κέρδη 0,27% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 6.193 μονάδες. Οριακή πτώση 0,08% για τον S&P που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.425 μονάδες.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v