Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall με τα tweets του Τραμπ Jr

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες μετά από τα tweets του Nτόναλντ Τραμπ Jr που αποκαλύπτουν σχέσεις με τη Ρωσία. Βουτιά 5,1% για τη μετοχή της Snap.

Πτώση στη Wall με τα tweets του Τραμπ Jr

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα email που δημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ Jr στο Twiiter και τα οποία αποκαλύπτουν τις συνομιλίες που είχε σχετικά με μια προσφορά για την αποκάλυψη πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον από Ρωσίδα δικηγόρο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 21.343 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,06% στις 6.172 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,29% στις 2.420 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα αποθέματα χονδρικής σκαρφάλωσαν 0,4% τον Μάιο. Η άνοδος αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από το Δεκέμβριο του 2016.

Τον Απρίλιο τα αποθέματα χονδρικής είχαν υποχωρήσει κατά 0,4%.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο είχε υπολογίσει την άνοδο των αποθεμάτων χονδρικής στο 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις χονδρικής υποχώρησαν 0,5% το Μάιο, μετά από πτώση 0,3% τον Απρίλιο. Με το ρυθμό πωλήσεων του Μαϊου, οι χονδρέμποροι θα χρειάζονταν 1,29 μήνες για να «καθαρίσουν» τα ράφια από τα προϊόντα τους.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,75% χαμηλότερα στα 44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.211 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1395 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,38%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Snap βουτάει 5,1% στα 16,13 δολάρια, μετά την υποβάθμιση από τη Morgan Stanley.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v