Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall με τον Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ

Σε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νέα πτώση για την GE. Βουτιά 26% για τη Hibbett.

Mεικτά πρόσημα στη Wall με τον Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους Dow και S&P 500 να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και τον Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,24% στις 21.527 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,16% στο νέο ρεκόρ 6.398 μονάδων, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,20% χαμηλότερα, στις 2.468 μονάδες. 

Η Alphabet, η θυγατρική της Google, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι Amazon και Facebook θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στο τέλος της εβδομάδας.

Ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να έχει την καλύτερη επίδοση από τους 11 του S&P 500, παρά τις ανησυχίες για τις «τραβηγμένες» αποτιμήσεις.

Οι αναλυτές έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για τα κέρδη του S&P 500 στο 9,6%, έναντι 8% που ανέμεναν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Reuters.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit αυξήθηκε στις 53,2 μονάδες από 52 τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 1,8% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,52 εκατομμυρίων μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,92% στα 46,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,17% στα 1.263 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1642 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 2,52%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της General Electric σημειώνει απώλειες 1,6%. 

Βουτιά 26% πραγματοποιεί η Hibbett Sports, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβλέπει μεγάλη πτώση των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v