Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά υψηλά ο Nasdaq- Πτώση για Dow Jones, S&P

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης στη Wall Street. Οριακές απώλειες για Dow Jones και S&P. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Alphabet (+0,7%). Ανέκαμψε το δολάριο. Άνοδος για το πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό.

Σε ιστορικά υψηλά ο Nasdaq- Πτώση για Dow Jones, S&P

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε o τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Alphabet.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μητρική της Google θα ανακοινώσει κέρδη στα 4,45 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 20,9 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Alphabet ενισχύθηκαν 0,7%.

Την άνοδο του Nasdaq δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν οι Dow Jones και S&P παρά το υψηλό τεσσάρων μηνών της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης PMI τον Ιούλιο αυξήθηκε στις 53,2 μονάδες από 52 τον προηγούμενο μήνα.

Αντίστοιχα, ο δείκτης υπηρεσιών PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 54,2 μονάδες.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές δεν βλέπουν νέα αύξηση των επιτοκίων σύντομα.

Επιπλέον συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων (πέρα από την Alphabet) με τον αναλυτή της Kingsview Asset Management, Paul Nolte να σημειώνει: «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα, όχι και τόσο, ισχυρά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Μπορεί μερικές τράπεζες να ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη ωστόσο απογοήτευσαν τα έσοδα της IBM και οι προοπτικές κερδοφορίας της General Electric».

Νωρίτερα, το ΔΝΤ προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,1% για το 2017 και το 2018 από 2,3% και 2,5% προηγουμένως.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την εθελοντική συμφωνία της Νιγηρίας να μειώσει την παραγωγή στα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει περεταίρω τις εξαγωγές αργού. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,3% στα 46,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 21.525 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,08% στις 2.470 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,36% στις 6.410 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+1,6%) και Apple (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-1,9%) και Nike (-1,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 23 μηνών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 0,2% στο 1,1646 από 1,1665 την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού τερμάτισε ανοδικό σερί έξι ημερών καθώς σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.254 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10 ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,25%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v