Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, επιχειρούν να ανακάμψουν από το τριήμερο σερί απωλειών. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί και ο χρυσός. Απώλειες και για το αργό.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας,ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος λέξεων ανάμεσα στο Ντόναλντ Τραμπ και τη Βόρεια Κορέα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 21.898 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,24% υψηλότερα στις 6.232 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 2.442 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των τροφίμων κινήθηκαν 0,2% υψηλότερα και της ενέργειαςυποχώρησαν 0,1%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,1%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,7%, οριακά υψηλότερα από την άνοδο 1,6% που σημείωσε τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1809 δολάρια/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,13% στα 1.289 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 48,38 δολάρια το βαρέλι.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 2,17%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 1,5% στα 125 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Απώλειες 1% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v