Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street μετά τη Fed

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, παραμένοντας κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ. «Βουτιά» 1,7% για τον χρυσό. Περιορίζει τα κέρδη το δολάριο.

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street μετά τη Fed

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να σκαρφαλώνει πρόσκαιρα σε νέα επίπεδα-ρεκόρ με το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones κινείται 0,04% χαμηλότερα στις 22.401 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,35% στις 6.431 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,19% στις 2.503 μονάδες. 

Tην Τετάρτη, η Fed ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο τη συρρίκνωση του ισολογισμού τους κατά 10 δισ. δολάρια τον μήνα, ενώ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συνεχίζουν να προβλέπουν μία ακόμα αύξηση επιτοκίου το 2017.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν χαρακτήρισε μυστήριο την απόκλιση του πληθωρισμού από τον στόχο τη φετινή χρονιά, παρά την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την πτώση του δολαρίου. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στις 259.000 από 282.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 300.000, καθώς ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί οι επιπτώσεις από το καταστροφικό πέρασμα των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί «βουτιά» 1,7% στα 1.293 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες που πυροδότησε η απόφαση της Fed.

Πτώση 0,53% σημειώνει το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας στα 50,42 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1912 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 1,2% στα 154 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v