Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, παραμένοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση 1,1% για τη μετοχή της Nike. Ενισχύεται το πετρέλαιο.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, με τους δείκτες να παραμένουν σε επίπεδα-ρεκόρ και τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια και τον ισολογισμό. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 22.355 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 6.456 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 2.504 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, απώλειες 0,8% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα.

Ο συνολικός αριθμός διαμορφώθηκε σε 1,18 εκατ. κατοικίες από 1,19 εκατ. τον Ιούλιο. Είναι ο πέμπτος από τους έξι τελευταίους μήνες στον οποίο σημειώνεται πτώση στις ενάρξεις κατοικιών.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε κατά 0,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο. Η άνοδος ήρθε μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες απωλειών.

Στα 123,1 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,84% στα 50,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,11% υψηλότερα στα 1.312 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1985 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 2,219%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike υποχωρεί 1,1% στα 52 δολάρια.

Άλμα 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Sprint, μετά από δημοσίευμα του CNBC ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την T-Mobile για συγχώνευση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v