Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολλημένη με τα ρεκόρ η Wall Street

Σε επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει πάνω από τις 2.500 μονάδες. Υποχωρούν αργό και χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν.

Κολλημένη με τα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα και οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Fed.

O Dow Jones κινείται 0,11% υψηλότερα στις 22.288 μονάδες, ο Νasdaq σημειώνει άνοδο 0,22% στις 6.426 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,1% στις 2.502 μονάδες. 

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε κάτω από τις 10 μονάδες για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. 

Η αγορά δεν αναμένει να προχωρήσει η Fed σε μια αύξηση επιτοκίου, αλλά η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού. Οι προσδοκίες για μια αύξηση επιτοκίου τον Δεκέμβριο βρίσκονται στα 52,9%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,83% στα 1.314 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 0,32% χαμηλότερα, στα 49,73 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1953 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, στο 2,22%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Orbital πραγματοποιεί άλμα 19,8%, μετά τη συμφωνία με τη Northrop για την εξαγορά της.

Άνοδο 1,8% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, την μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v