Δεύτερη σερί πτώση για τον Dow Jones

Με απώλειες μόλις 10 μονάδων έκλεισε o Dow Jones. Οριακή άνοδος για τους S&P και Nasdaq. Νέα πτώση για τη μετοχή της Apple. Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες. Υποχώρησε το δολάριο.

Δεύτερη σερί πτώση για τον Dow Jones

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο Dow Jones καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας και την απειλή Τραμπ για «ολοκληρωτική καταστροφή», ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ψυχικά διαταραγμένο» ενώ ο υπουργός εξωτερικών του καθεστώτος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα του ενδέχεται να κάνει άλλη μια πυρηνική δοκιμή (πρωτοφανής κλίμακας) στον Ειρηνικό.

H απάντηση του Τραμπ ήρθε μέσω Twitter: «Ο Kim Jong Un, που είναι προφανώς τρελός και δεν ενδιαφέρεται αν πεινάσουν ή πεθάνουν οι άνθρωποί του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ στο παρελθόν».

Στο μεταξύ, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του San Francisco, John Williams δήλωσε ότι στηρίζει την σταδιακή αύξηση των επιτοκίων τα δύο επόμενα χρόνια ενώ χαρακτήρισε λογικό ένα επιτόκιο κοντά στο 2,5%.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,04% ή 10 μονάδων στις 22.349, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,06% στις 2.502 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,07% στις 6.426 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% και οι S&P, Nasdaq 0,1%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+2,2%) και Verizon (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,3%) και Apple (-1%).

Σημειώνεται ότι o τίτλος της Apple έχει υποχωρήσει 5,2% από τη Δευτέρα. Αναλυτές πιστεύουν ότι η πτώση της μετοχής οφείλεται στις μάλλον μέτριες κριτικές για το νέο iPhone 8 και το Apple Watch. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους η μετοχή κερδίζει 32%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1947 δολ. από 1,1940 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.294 δολ./oz ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 50,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v