Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Βόρεια Κορέα

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τη δήλωση της Βόρειας Κορέας για κήρυξη πολέμου από τις ΗΠΑ. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άνοδος 1% για το αργό.

Yποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Βόρεια Κορέα

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να υποχωρεί κοντά 1%, μετά την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ότι οι δηλώσεις Τραμπ συνιστούν την κήρυξη πολέμου. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 22.253 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% χαμηλότερα στις 6.366 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,38% στις 2.492 μονάδες. 

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ αυτές που κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως από την στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο, η Πιονγκ Γιανγκ έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να καταρρίψουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ακόμα και αν δεν είναι στον εναέριο χώρο μας» προειδοποίησε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αξιωματούχος της Fed Γουίλιαμ Ντάντλεϊ ανέφερε πως αναμένει ο πληθωρισμός να αυξηθεί και να σταθεροποιηθεί κοντά στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,7%, σκαρφαλώνοντας στα 51,29 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός διαγράφει τις απώλειες και κινείται 0,8% υψηλότερα στα 1.305 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1873 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, βουτιά τεσσάρων μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους στο 2,23%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει νέα πτώση, υποχωρώντας 1,2%, στα 150 δολάρια. 

Απώλειες 2,6% καταγράφει η μετοχή του Facebook. 

Πτώση πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές του Twitter, του Netflix και της Nvidia.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v