Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στο φορολογικό σχέδιο

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά από «βροχή» μάκρο και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» το φορολογικό σχέδιο Τραμπ. Άνοδος 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων για το ΑΕΠ και την απασχόληση και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» το φορολογικό σχέδιο που παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 22.371 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,20% χαμηλότερα στις 6.440 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 2.507 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με 3,1% αντί για 3% που είχε μετρηθεί προηγουμένως.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η μέτρηση της ανάπτυξης θα παραμείνει αμετάβλητη στο 3%.

Το πρώτο τρίμηνο, το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 1,2%. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1%

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 272.000 από 260.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν στις 270.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 52,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή πτώση 0,07% στα 1.287 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1791 δολαρίου/ευρώ. 

Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της ημέρας, με τον τομέα να κινείται 0,4% χαμηλότερα. Την πτώση της τεχνολογίας αντισταθμίζει η άνοδος του ενεργειακού τομέα, που ενισχύεται 0,5%.

Η μετοχή της Exxon Mobil ενισχύεται 1% στα 82 δολάρια.

Άλμα 15% πραγματοποιεί η μετοχή της BlackBerry, μετά την ανακοίνωσε κερδών και εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v