Επιφυλακτική άνοδος στη Wall με στήριξη από την τεχνολογία

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στη Γέλεν και στα μάκρο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρούν αργό και χρυσός.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall με στήριξη από την τεχνολογία

Συγκρατημένα κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να επιχειρεί να σταθεροποιηθεί μετά από τρεις διαδοχικές πτώσεις.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις των στοιχείων για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς και στις ομιλίες της Τζάνετ Γέλεν και τριών ακόμα κεντρικών τραπεζιτών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 22.328 μονάδες, o Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 6.393 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 2.500 μονάδες.

Η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, υποστήριξε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός αντανακλά παράγοντες οι οποίοι πιθανότατα θα εξασθενήσουν. Σε ομιλία που έδωσε στο Κλίβελαντ, τόνισε πως δεν θα ήταν συνετό η Fed να διατηρήσει την νομισματική πολιτική αμετάβλητη μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο 2%, λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτική να μην κινηθούμε πολύ αργά» υπογράμμισε η κα. Γέλεν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Ιούλιο. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller που καταγράφει τις τιμές των κατοικιών σε 20 μητροπολιτικά κέντρα κινήθηκε 5,8% υψηλότερα το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο.

Σε χαμηλό οκτώ μηνών υποχώρησαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 3,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 560.000. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,67% χαμηλότερα στα 51,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,66% στα 1.302 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1793 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,2% σημειώνει η μετοχή της Apple, στα 152,29 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v