Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά. Σε υψηλό τεσσάρων μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για το αργό πετρέλαιο.

Εναλλαγή προσήμων πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Με εναλλαγή προσήμων κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, με τους τρεις δείκτες να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,06% στις 23.530 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,23% στις 6.771 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,02% στις 2.590 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ σημείωσε οριακή άνοδο το Σεπτέμβριο στα 6,09 εκατομμύρια, παραμένοντας κοντά σε επίπεδο ρεκόρ.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι Marriott, Blue Buffalo, Match Group, Lattice Semiconductor, Snap και Zillow αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,12% στα 57,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,23% στα 1.278 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1.1568 δολαρίου/ευρώ. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών για το αμερικανικό νόμισμα. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,32%.

Στο ταμπλό, η μετοχή των Priceline και TripAdvisor υποχωρούν 9% και 12% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v