Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones- Πτώση για S&P, Nasdaq

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο Dow Jones σημειώνοντας άνοδο μόλις οχτώ μονάδων. Μικρή πτώση για S&P και Nasdaq. Απώλειες 2% για τη μετοχή της JP Morgan. Ενισχύθηκε το δολάριο. Τερμάτισε το τριήμερο ανοδικό σερί για το πετρέλαιο.

Ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones- Πτώση για S&P, Nasdaq

Σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow Jones λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης παρά τις ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε 2%, της Goldman Sachs 1,5%, της Wells Fargo 2,1% και της Citigroup 1,5%.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων σημείωσε οριακή άνοδο το Σεπτέμβριο στα 6,09 εκατομμύρια, παραμένοντας κοντά σε επίπεδο ρεκόρ.

Στο εταιρικό μέτωπο, κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Dean Foods καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 20 σεντς και τα έσοδα περιορίστηκαν στα 1,94 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 21 σεντς και έσοδα στα 1,98 δισ.

Αντίστοιχα, απογοήτευσαν και τα αποτελέσματα τριμήνου της φαρμακευτικής Teligent. Ειδικότερα οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 6,33 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 2,7 εκατ. πέρυσι και τα έσοδα μειώθηκαν στα 13,66 εκατ. δολάρια από 16,15 εκατ. το 2015.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε σήμερα τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της 12ήμερης περιοδείας του στην Ασία. Την προηγούμενη μέρα, ο Ιάπωνας υπουργός οικονομικών Τάσο Άσο ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία δεν θα συνάψει διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ, συμφωνία που επιδίωκε ο Τραμπ, προκειμένου να συρρικνωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στις τρέχουσες εμπορικές συναλλαγές.

Παράλληλα, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι που προκάλεσαν οι διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επιχειρηματιών από την Επιτροπή κατά της διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον επιδεινώνονται οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας- Ιράν καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Υεμένη. «Μια πιθανή πολεμική αναμέτρηση των δύο χωρών θα περιόριζε αισθητά την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή», σχολίασε η Shane Chanel, αναλύτρια της ASR Wealth Adviser. Και προέβλεψε: «βλέπουμε την τιμή αργού WTI πάνω από τα 60 δολ. και ίσως την τιμή Brent πάνω από τα 70 δολ. μέχρι το τέλος του έτους». Σήμερα ο μαύρος χρυσός WTI υποχώρησε 0,3% στα 57,20 δολάρια ανα βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, με κέρδη 0,04% ή οχτώ μονάδων στις 23.557, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,02% στις 2.590 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,27% στις 6.767 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1592 δολ. από 1,1610 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.275 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,30%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v