Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq. Θετικό πρόσημο για τον Dow Jones. Κίνδυνος να "κατεβάσει ρολά" η κυβέρνηση στις ΗΠΑ. «Βουτιά» 4,1% για τη μετοχή της IBM. Πτώση για το πετρέλαιο.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην επικείμενη ψηφοφορία στη Γερουσία για την έγκριση σχεδίου νόμου που θα εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η ισχύς των διακανονισμών για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Ομοσπονδιακού Κράτους εκπνέει το Σαββατοκύριακο και η Γερουσία έχει λίγες ώρες στη διάθεσή της για να αποτρέψει το "shutdown", δηλαδή την αναστολή λειτουργίας Δημοσίων Υπηρεσιών, όπως αξίωσε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της IBM μπορεί να «βούλιαξε» 4,1%, ωστόσο ο τεχνολογικός όμιλος ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα για πρώτη φορά μετά από 22 διαδοχικά πτωτικά τρίμηνα. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα 22,54 δισ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο από 21,77 δις. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αντίστοιχα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,18 δολ. έναντι 5,17 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 94,4 μονάδες από 95,9 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 97 μονάδες.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου μετά την νέα αύξηση στην παραγωγή αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα η ημερήσια παραγωγή ανήλθε στα 9,75 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,9% στα 63,37 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,21% ή 54 μονάδων στις 26.071, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,44% στις 2.810 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,55% στις 7.336 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+4,7%) και Goldman Sachs (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-4,1%) και General Electric (-3,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο στο 1,2229 από 1,2230 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.333 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v