Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Στο «πράσινο» η αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να προσπαθούν να περιορίσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες. Διολισθαίνει το ευρώ. Στο 2,88% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την άνοδο των αποδόσεων και του πληθωρισμού και να κλείσουν την εβδομάδα σε ανοδική τροχιά.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 25.088 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,6% υψηλότερα στις 7.252 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.717 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένεται να έχουν το βλέμμα στραμμένο σε δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, καθώς και του νέου προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα δημοσιευτεί εξαμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της οικονομίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,08% στα 62,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,08% χαμηλότερα, στα 1.332 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,23 δολαρίου/ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,89%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημειώνουν τα blue chips του τεχνολογικού τομέα, με την Intel να ενισχύεται 2,6% στα 47 δολάρια. Η IBM κινείται 1,6% υψηλότερα στα 155 δολάρια, ενώ η Microsoft σημειώνει άνοδο 1,1%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v