Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και ομόλογα

Ισχυρή άνοδο σημείωσε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 347 μονάδες. Δεν βλέπει περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων η Fed. Πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και ομόλογα

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά τη νέα πτώση στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,87% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,16%.

«H οικονομία δείχνει να υπερθερμαίνεται και αυτό δημιουργεί ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια. Ωστόσο είναι καλύτερα μια οικονομία που τρέχει από μια οικονομία που ψάχνει το βηματισμό της», σχολίασε αναλυτής.

Χθες, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σεντ Λούις, James Bullard είχε προειδοποιήσει ότι μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων ενδέχεται να επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Fed δεν βλέπουν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας προς το Κογκρέσο. Επιπλέον η Fed αναμένει ο πληθωρισμός να παραμείνει κάτω του 2%.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Hewlett Packard καθώς τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν στο 1,44 δισ. δολάρια ή 89 σεντς ανά μετοχή από 267 εκατ. δολάρια ή 16 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Επιπλέον τα έσοδα αυξήθηκαν στα 7,67 δισ. δολάρια έναντι 6,9 δισ. πέρυσι.

Παράλληλα, η General Mills ανακοίνωσε την εξαγορά της Blue Buffalo έναντι 8 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Blue Buffalo «εκτοξεύτηκε» 17%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,39% ή 347 μονάδων στις 25.309, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,6% στις 2.747 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,77% στις 7.337 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4%, ο S&P 0,6% και ο Nasdaq 1,4%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+4%) και Microsoft (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των United Technologies (-0,6%) και Boeing (-0,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 63,55 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.330 δολ./oz. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση 1,7% και το αργό άνοδο 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2303 από 1,2332 την προηγούμενη μέρα

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v