Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί πτώση για τους Dow Jones και S&P

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P να σημειώνουν απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Στο επίκεντρο οι ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο. Απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις.

Τρίτη σερί πτώση για τους Dow Jones και S&P

Πτώση κατέγραψε η Wall Street μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο, τούτη τη φορά κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, ο ετήσιος πληθωρισμός χονδρικής αυξήθηκε στο 2,8%, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό του 3,1%.

Στο μεταξύ, εντείνονται οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο μετά από δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ εξετάζει την επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα προκαλώντας την αντίδραση της Ευρώπης.

«Η μεταβλητότητα στην αγορά είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», σημείωσε ο Art Hogan, επικεφαλής αναλυτής της B. Riley FBR. «Είναι η αντίληψη που έχει η αγορά για τους δασμούς… τώρα επικεντρωνόμαστε στους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα».

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1% ή 248 μονάδων στις 24.758, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,57% στις 2.749 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,19% στις 7.496 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+0,3%) και Walt Disney (0,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-2,5%) και DowDuPont (-2,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια έναντι 2 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Επιπλέον, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. βαρέλια έναντι 2,5 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Σήμερα, το αργό ενισχύθηκε 0,4% στα 60,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση στα 1.325 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2375 από 1,2392 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v