Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες «κοκκίνησαν» τη Wall Street

Οι έντονες πιέσεις στις μετοχές της JP Morgan και της Citi βάρυναν το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τον Dow να χάνει πάνω από 100 μονάδες. Εβδομαδιαίο ράλι 9% για το πετρέλαιο. Ανέκαμψε ο χρυσός.

Οι τράπεζες «κοκκίνησαν» τη Wall Street

Τα αποτελέσματα τραπεζικών κολοσσών όπως η Citi και η JP Morgan δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, οδηγώντας την αμερικανική αγορά σε αξιόλογες απώλειες. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,5% ή 122 μονάδων στις 24.360 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,47% στις 7.106 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,29% στις 2.656 μονάδες. Στην εβδομάδα ωστόσο, ο Dow εμφάνισε κέρδη 1,8%, ο Nasdaq 2,8% και o S&P 500 άνοδο 2%.  

Aπό το επιχειρηματικό μέτωπο, οι JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά οι μετοχές τους εμφάνισαν ισχυρές απώλειες.

«Τα τραπεζικά αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε είναι οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες, κάτι που με κάνει κάπως νευρικό. Οι επενδυτές περιμένουν τεράστια κέρδη. Τα νούμερα από τις τράπεζες ήταν μια χαρά, δεν υπήρχε κάτι πραγματικά αρνητικό, αλλά πιστεύω ότι όταν βγήκαν και αποδείχθηκε πως δεν είναι ένας ακόμα θετικός καταλύτης, είδαμε να γίνονται πωλήσεις» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη ύψους 8,71 δισ. δολάρια ή 2,37 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο από τα 6,45 δισ. δολάρια ή 1,65 δολάριο ανά μετοχή. Οι αναλυτές δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν κέρδη 2,28 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα ήταν 28,52 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 27,68 δισ. που ανέμεναν. Η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψε πτώση άνω του 3%.

Άνοδο 13% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε η Citigroup, καθώς ωφελήθηκε από τους χαμηλότερους φόρους και τα μεγαλύτερα έσοδα από την καταναλωτική πίστη. Η μετοχή της τράπεζας εμφάνισε επίσης πτώση κοντά στο 3%.

Eν τω μεταξύ, η Wells Fargo εμφάνισε αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη, στα $5,53 δισ., υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε τον Απρίλιο στις 97,8 μονάδες από 101,4 το Μάρτιο.Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών μηνών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν μικρή πτώση στις 101 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,28% στα 67,27 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου οκταμήνου καθώς εμφανίζει κέρδη σχεδόν 9%. 

Ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα, στα 1.348 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,232 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 2,843%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v