Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με την τεχνολογία στο «κόκκινο»

Υποχωρούν οι δεικτες στην αμερικανική αγορά εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κάτω από τα $1.200 ο χρυσός. Boυτιά 3,5% για το αργό. Στο 2,85% το αμερικανικό 10ετές.

Πτώση στη Wall Street με την τεχνολογία στο «κόκκινο»

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Tencent και ενώ η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,1% ή 300 μονάδες στις 25.028 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,36% χαμηλότερα στις 7.765 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,03% στις 2.810 μονάδες.

Οι 27 από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτης βρίσκονται στο «κόκκινο», με την μετοχή της Caterpillar να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με 1,7%.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,2% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,1%.

Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών σημείωσε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο, πραγματοποιώντας άλμα 2,9%.

Εξαιρουμένης της κατηγορίας της βενζίνης και των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 3,5% στα 64,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,75% χαμηλότερα στα 1.191 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1318 δολάρια/ευρώ, το χαμηλότερο των τελευταίων 13 μηνών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,85%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tencent βουτάει 8%. Ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωση αναπάντεχη πτώση κερδών το δεύτερο τρίμηνο, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Ισχυρές απώλειες σημειώνουν και άλλες μετοχές κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών, με την Alibaba να υποχωρεί 3%.

Απώλειες 4% καταγράφει η Tesla μετά από δημοσίευμα του Fox που αναφέρει ότι η SEC έχει κλητεύσει την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v