Επιφυλακτικές κινήσεις εν όψει Fed στη Wall

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με ισχνό όγκο συναλλαγών καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Πτωτικά οι ευρωαγορές.

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με ισχνό όγκο συναλλαγών καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Κατά τη χθεσινή, ήσυχη, συνεδρίαση, η Wall Street κινήθηκε σταθεροποιητικά με τα σενάρια για τις κινήσεις της Federal Reserve να τίθενται στο επίκεντρο.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ξεκινά σήμερα, με την ανακοίνωση για τα επιτόκια να ανακοινώνεται αύριο, στις 21:15 (ώρα Ελλάδας). Οι αναλυτές προβλέπουν νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και μετά, στάση αναμονής από την κεντρική τράπεζα, έως το β’ εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, η πτώση στις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ εμφάνισε σημάδια επιτάχυνσης το Φεβρουάριο, όπως αναφέρει η Standard and Poor's.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case - Shiller που εκπονεί, δείχνει υποχώρηση 12,7% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση κατά 12%.

Στην αγορά, πτώση άνω του 7% εμφανίζει ο τίτλος της Merck, μετά την απόρριψη από την ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, FDA, του φαρμάκου Cordaptive για την χοληστερίνη.
Σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Corning μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των κερδών α’ τριμήνου.

Ισχυρά κέρδη και για τον τίτλο της Home Depot καθώς τα κέρδη της στο α΄ τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Εκτίναξη πάνω από 10% και για τον τίτλο της Mastercard μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού της κερδοφορίας της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.852 μονάδες με πτώση 0,15%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,25%, στις 2.418 μονάδες. Πτώση 0,13% για τον S&P 500, στις 1.394 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,11%, στις 6.083 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,51%, στις 4.986 μονάδες. Πτώση 0,43% για τον DAX 30, στις 6.895 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v