Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή της επενδυτικής κοινότητας να στρέφεται στη νέα πρόταση της Μicrosoft προς τη Yahoo! αλλά και την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street, με την προσοχή της επενδυτικής κοινότητας να στρέφεται στη νέα πρόταση της Μicrosoft προς τη Yahoo! αλλά και την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή της Yahoo! ύστερα από τη νέα προσφορά που κατέθεσε η Microsoft η οποία δεν περιλαμβάνει την ολική εξαγορά της.

Αναλυτές τονίζουν ότι θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση τόσο των hedge funds όσο και του δισεκατομμυριούχου κ. Carl Icahn που διαθέτουν ποσοστό στη Yahoo!.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της General Motors ύστερα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων της, μετά τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της εισηγμένης και αυτών.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος κινείται η Lowe που ανακοίνωσε πτώση 18% στα κέρδη α΄ τριμήνου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης και η μελέτη της National Association for Business Economics, βάσει της οποίας η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να εξέλθει από την ύφεση στο β΄ εξάμηνο του 2008.

Στο μεταξύ νέα ανησυχία προκαλεί η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, που κυμαίνονται στα επίπεδα των 127 δολαρίων, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 910 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.970 μονάδες με πτώση 0,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07%, στις 2.530 μονάδες. Στις 1.425 μονάδες ο S&P 500, με οριακά κέρδη 0,01%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52%, στις 6.337 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,65%, στις 5.110 μονάδες. Άνοδος 0,38% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.183 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v