Ανοδικές διαθέσεις στη Wall με Dell στο επίκεντρο

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Nasdaq να καταγράφει αξιόλογα κέρδη μετά τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου της Dell. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Nasdaq να καταγράφει αξιόλογα κέρδη μετά τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου που εμφάνισε η Dell.

Ειδικότερα, η ενίσχυση κερδοφορίας κατά 4% και πωλήσεων κατά 9% που εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών των ΗΠΑ στο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως για τεχνολογικούς τίτλους.

Ωστόσο, αρκετοί επενδυτές εμφανίζονται κάπως επιφυλακτικοί λόγω των μικτών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με τα οποία τα καταναλωτικά εισοδήματα και οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,2%, την ίδια στιγμή όμως ανάλογη αύξηση εμφάνισαν και οι τιμές καταναλωτή, ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Michigan υποχώρησε τον Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 ετών.

Έτσι, αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 12.664,86 μονάδες, εμφανίζοντας κέρδη 0,15%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% και διαμορφώνεται στις 1.402,97 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,72% και κινείται στις 2.526,46 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντική άνοδο σημειώνει ο τίτλος της Dell συμπαρασύροντας ανοδικά και άλλες μετοχές του κλάδου, ενώ κέρδη εμφανίζει και ο τίτλος της Tiffany & Co., η οποία ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα πρώτου οικονομικού τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης η μετοχή της Bank of America μετά την πρόταση εξαγοράς για την Countrywide, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στο χώρο των αεροπορικών εταιριών, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα η United Airlines διέκοψε τις συνομιλίες συγχώνευσης με την US Airways Group και προσβλέπει σε συμμαχία με την Continental Airlines.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,24% και έκλεισε στις 6.053,50 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,59% και διαμορφώθηκε στις 7.096,79 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,77% υψηλότερα, ολοκληρώνοντας στις 5.014,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v