Σταθεροποίηση Wall μετά το ράλι των τραπεζών

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, μετά τα αρχικά σημαντικά κέρδη, που αποδόθηκαν σε τραπεζικό short-squeeze. Στήριξη από τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα αρχικά σημαντικά κέρδη, τα οποία αποδόθηκαν σε τραπεζικό short-squeeze.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,15% στις 10.548 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,19% στις 1.142 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,48% στις 2.351 μονάδες.

Η μετοχή της Citigroup εκτινάχθηκε πάνω από 4% ενώ της American International Group 10%. Το τραπεζικό ράλι συνέπεσε με φήμες (τις οποίες διέψευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα μελετήσουν απαγόρευση του short-selling στις μετοχές.

Οι φήμες αυτές προκάλεσαν το αποκαλούμενο short-squeeze, καθώς όσοι είχαν στοιχηματίσει ότι οι μετοχές θα πέσουν, έσπευσαν να καλύψουν τις short θέσεις τους.

Η μετοχή της Fannie Mae ενισχύθηκε 3,2% και της Freddie Mac 1,6%.

Κατά τα λοιπά, μια σειρά συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Abbott Laboratories (-0,5%) συμφώνησε να εξαγοράσει την Facet Biotech, η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε έως 66%.

Επιπλέον, φημολογείται ότι η Apollo Management έφτασε σε συμφωνία με την Citigroup για την εξαγορά του βραχίονα real estate του τραπεζικού ομίλου.

Η Caterpillar ενισχύεται μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τις οικονομικές συνθήκες 2010, ενώ στον αντίποδα, η Navistar βουλιάζει 6,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 93%.

Στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ράλι στον τραπεζικό κλάδο και σημαντικά κέρδη στις ενεργειακές επιχειρήσεις.

Ο δείκτης FTSE ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με άνοδο 0,68% στις 5,640 μονάδες, ενώ ο DAX έκλεισε ενισχυμένος 0,82% στις 5.934 μονάδες, και ο CAC επίσης 0,8% στις 3.941 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v