Η οικονομία προβλημάτισε τη Wall

Αντιφατικά τα μηνύματα από την οικονομία στη Wall. Απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα χονδρικής τον Ιανουάριο ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αντιφατικά τα μηνύματα από την οικονομία στη Wall. Απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα χονδρικής τον Ιανουάριο ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η πτώση 0,2% στα αποθέματα χονδρικής τον Ιανουάριο, η δεύτερη διαδοχική στις ΗΠΑ - κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών- ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες, ένδειξη ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα μια σειρά από φημολογούμενες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ενίσχυσαν τη ζήτηση μετοχικών τίτλων.

Συγκεκριμένα έντονα φημολογείται η συμφωνία εξαγοράς από την Apollo Management του βραχίονα real estate του τραπεζικού ομίλου της Citigroup.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Facet Biotech από την Abbott Laboratories, με τη μετοχή της πρώτης να κερδίζει άνω του 60% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Κέρδη για τη μετοχή της Caterpillar ενώ η Navistar υποχώρησε 6% μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Ωστόσο παρά τις θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις οι αναλυτές σημειώνουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν οι αγοραστές που θα δώσουν νέα ώθηση στη Wall, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον-περιορισμένο- επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες μετοχές.

Στον αντίποδα συνέχισε την ανοδική του πορεία το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα το έλλειμμα ανήλθε στα 221 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών.

Παράλληλα εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Κέρδη για τους τραπεζικούς τίτλους με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 3,6%, τη Bank of America 2% και τη JP Morgan υψηλότερα 1,4%.

Άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 81,82 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,4% στα 27,10 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται 0,9% στα 4,32 δολάρια. Άνοδος 2,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,48 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 10.567,33 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,45% στις 1.145,61 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,78% στις 2.358,95 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με άνοδο 0,68% στις 5,640 μονάδες, ενώ ο DAX έκλεισε ενισχυμένος 0,86% στις 5.936 μονάδες, και ο CAC επίσης 0,86% στις 3.943 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v