Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από οικονομία, τεχνολογία στη Wall

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η αναβάθμιση του τεχνολογικού κλάδου, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall παρά την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου σε νέο υψηλό 2ετίας, στα 102 δολ.ανά βαρέλι. 

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η αναβάθμιση του τεχνολογικού κλάδου, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall παρά την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου σε νέο υψηλό 2ετίας, στα 102 δολ. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, σήμερα η Wall έδειξε να ξεπερνά τους φόβους της για την σταθερή ανοδική τάση της τιμής του πετρελαίου (σε νέο υψηλό από τον Σεπτέμβριο 2008) στις διεθνείς αγορές.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Jurika Mills & Keifer, Karl Mills, “Πρέπει να παρακολουθήσουμε για πόσο διάστημα και πόσο γρήγορα η τιμή του αργού θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών πετρελαίου οι οικονομίες μπορούν να χειριστούν την κατάσταση αλλά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στις αγορές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη."

Στήριξη ωστόσο στη Wall προσέφεραν σήμερα τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και συγκεκριμένα η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αντίστοιχα και στο εταιρικό μέτωπο η παρουσίαση του νέου iPad από την Apple φαίνεται ότι κέρδισε τους επενδυτές με την μετοχή να ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 2%.

Κέρδη 4% για την μετοχή της Yahoo καθώς η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση μεριδίου της (το 30%) στην Ιαπωνία.

Άνοδος και για τον τίτλο της Texas Instrument μετά την αναβάθμιση της σύστασης του τεχνολογικού κλάδου ημιαγωγών από την JP Morgan Chase.

Προβληματισμό ωστόσο προκάλεσε η δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed καθώς πέρα από την επισήμανση ότι η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με μέτριους ρυθμούς… σημειώνεται ότι στο λιανικό εμπόριο παρουσιάζεται αύξηση τιμών και πλέον μοιάζουν ορατές ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, απτόητο το πετρέλαιο, συνέχισε και σήμερα την ανοδική του πορεία στα 102 δολ. στη Νέα Υόρκη παρά την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε σε νέο υψηλό στα 1.434 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 1% στα 1,85 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,15% στα 27,41 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 12.066,80 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,16% στις 1.308,44 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,39% στις 2.748,07 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια στην Μέση Ανατολή υπέστησαν περαιτέρω σοβαρές απώλειες, λόγω φόβων μετάδοσης της κοινωνικής αναταραχής που έχει σαρώσει Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη.

Στο μεγαλύτερο μεσανατολικό χρηματιστήριο, ο δείκτης TASI στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, διολίσθησε 5% επιπλέον στις 5.262 μονάδες, έχοντας χάσει 20% της αξίας του μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο δείκτης DFM στο Ντουμπάι διολίσθησε 3,5% στις 1.374 μονάδες, ενώ η αγορά του Κατάρ υπέστη απώλειες 3,1% και του Κουβέιτ 2,9%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 5.925 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,58% στις 7.181 μονάδες και ο CAC 0,81% χαμηλότερα στις 4.034 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v